snö och kärlek


fruktstund på kiwi. alltså humorn är sannerligen på topp


alltså calle med smör på va





stämningsbild.


alltså kolla på henne. hon är snäll den tjejen

alltså jag är lite kär i trysil. det är så mysigt här nu när det snöat en massa o dom har hängt upp en massa ljusslingor i träden! häromdan va det tom ett fackeltåg på vandring genom centrum.

igår va vi ute o svängde våra lurviga. igen. =) väldans kul va det i alla fall. men idag blir det lugnt. va i backen innan och nu chillar  vi hemma hos calle och ska snart fixa tacos!

tryzzzzil fizzzle

det har varit ett par väldans buissy dagar här i trysil nu!
torsdagen spenderade jag och madde med att STORSTÄDA hela bistron från klockan 8, sen skjutsade vi peter fram och tillbaka till hafjell eftersom han varit så duktig och blivit av med sitt körkort. hemma igen vid halv tio. va helt uppe i varv efter att ha åkt bil med madde (det här med att hålla sig på rätt körbana är ju som bekant inget hon förespråkar) så jag bestämde mig för att gå o möta upp calle och ta en promenad. INTE gutt att gå genom skogen. det blir liksom ganska mörkt utan lampor och jag fick hela tiden för mig att han i Jag vet vad du gjorde förra sommaren skulle stå bakom ett träd.
i alla fall. det hela slutade med att jag och calle the mään drog hem till peter och drack vin. sen fortsatte vi vår resa hem till calle och jag kom hem i lagom tid vid åttasnåret på morgonen.

I går hängde jag madde calle och peter fantastiskt länge inne i sportaffären. jag tror vi provade det mesta där inne faktiskt. det slutade med att calle lånade 9000 av peter och köpte helt ny utrustning =)
sen va det backen. bara två öppna och überisgt =( meen meen.
sen va vi faktiskt på gymmet, håll i hatten. madde ragga på cykelbyxan. mmmm.
hem och hoppa i kalasbyxorna! sen drog vi upp på jobb, calle spelade, jätteduktig han. själv var jag fredriks vaktassistent. tog legg på folk och allt. repektingivande är vad jag är! ha.
sen va vi på efterfest med några asgoa sydafrikaner vi träffa på puben, som jobbade med att bygga vågor.
känner lite att jag skriver lite flummigt här med jag är lite yr. och maddes näsa lyser i perferin så jag kan inte riktigt koncentrera mig. jajaa nu måste jag fara för calle ska spela för de galna damerna på afterskin! puss och hej


alltså det är ju nästan så att man blir rädd


första dan i backen!







calle kör en pose =)



trötheten har kommit på besök vill jag lova! vi steg upp klockan sex, på jobb klockan sju!!
sen hade vi pause från tolv till fem så jag, madde och calle (en på jobb) och hans kompis stack upp i backen, riktigt kul! soligt och fint, tyvärr ganska isigt eftersom allt typ är konstsnö men men... riktigt gutt ändå =)

alltså vi är verkligen alltiallo på jobb. idag tex har vi proat på coop, hackat grönskaker (till cup-folket-middag) tillsammans med ägaren Einar =) lärt oss allt om selleri och norsk skinka =)

nu sitter vi på jobb igen, inte en kotte här utom jag madde calle o peter, skärpning trysilbor!! det är ju här det händer! =)

har norskt nummer nu btw, så om längtan blir för stor, ring +4746822489 =)

lite afterwork på jobbet!

idag har vi haft första jobbdagen! och nu har vi lite på after work på jobbet =) och nu kom peter med varsin öl här! =) snäll han. och vi bara sitter här och kollar på när han jobbar =)  ja men vi har ju som sagt jobbat idag, flitiga som bara den har vi varit, städat, och hackat purjulök och sånt haha. madde har även bombaderat stackars kocken med 100000 frågor, hade så jävla roligt åt flickebarnet, "hur växer en purjulök?" "vad är det för skillnad på kryddningen på köttbullar och frikadeller?" hahah, jättemkt bra frågor.
Igår var vi och fixade alla sådanna där nödvändigheter, bank och skattekontor o den biten, vi var även och tränade på Spenst, trysils gym =) kom mitt i rusningen, så vi fick träffa på hela trysils spänningselit på köpet!
I morn ska vi jobba ute, jag kommer frysa ihjäl.. men det blir nog kul, vi har europacupen här uppe nu så det blir nog fullt upp med att sleva suppe hela dan!




den vrålsnygga jobboutfiten! =)



jobbet, mysigt va??

"jag bare sitter å spiiikar mina daaalahestar"

det här med spontanfester är ju lite av min och madeleines grej så det var vad vi gjorde i går!
vi skulle bara upp till jobbet o kolla läget lite, snacka med folket och kanske ta en öl. både en och flera locals kom fram till oss och lärde oss en hel massa grejer om nunnor och tummar och allt annat som är viktigt här i världen.
rätt som det är ranglar det fram en norrman i vår ålder där vi sitter i baren. det var länge sen jag har skrattat åt en människa så mycket! han kunde prata både värmländska och småländska och sa att han jobbade med att spika dalahästar. vi berättade då för honom om våra yrken, tex då att maddes familj är lamauppfödare och att lamor är sveriges nationaldjur.  
x antal shottar senare befann vi oss på efterfest hos denna märkliga man och hans vänner och drack bacardi razz ur kopp. livet på en pinne va =)

i alla fall så har vi snackat med lite folk på jobb nu. peter från växjö som jobbar i baren verkar hur trevlig som helst, vilket är bra eftersom vi ska dela lägenhet med honom =) vakterna verkar också hur goa som helst. bara bra stämning so far! 
dock har jag och madde målat in oss lite i ett hörn då vi fått oss själva att framstå som überambitiösa när det gäller det här med motionsbiten. jag frågade efter gymmet och då skrattade dom åt oss för att vi trodde att vi skulle ha tid med det och framför allt orka. sen diskuterade vi lite det här med att prova längdskidåkning och då råkade ena vakten höra när jag SKOJADE (verkligen) att vi skulle träna inför vasaloppet. "Jahaaa, nu ska dom köra vasaloppet också!" 
dom lovade att åka med och hejja på oss i alla fall så nu jävlar är det ut i spåren som gäller! ha....     

nu sitter vi på vårt stammishak (faktiskt tredje gången nu!) café.... risotto? ja nått sånt, och tryfflar salsa och cola. mumsch. pussochkram heeej


förebild


mongomadde leker i snö



mongomadde på café



underbar bild. haaahaa alltså kolla madde. söööt =) nej men på riktigt. och sen har vi tompa. som pratar i min telefon, så jag antar att det är rämn han pratar med?


första dagen på ett halvår då som madde brukar säga!

alltså bilresan igår!!! vilken jävla pers. vi startade från kalmar klockan halv sju och va framme i trysil FJORTON timmar senare. problemen började redan i sverige då madeleine tyckte att det här med att läsa sms var viktigare än att hålla sig på rätt körbana vilket resulterade i att backspegeln krossades mot en annan bil som kom i motsatt riktining. madde blev alldeles nervös att dom i andra bilen va från maffian och att dom skulle följa efter oss så jag tog över körandet. eftersom vi hade så mkt packning såg man inte ett jota genom bakrutan så det va lite med livet som insatts som vi körde vidare in i vårt nya hemland. så kom vi till oslo. satt fast i bilköer. hamnade i centrum. körde fel. hamnade i Drammen. köpte en karta. insåg att drammen ligger söder ut. dit skulle vi inte. vända igen. tillbaka till oslo. hamnade mitt i smeten. fick panik. hittade en bensinmack och en snäll taxichaufför som ritade en liten karta så vi kunde komma ut ur denna helvetesstad. TRE TIMMAR efter att vi kommit dit första gången. men. vi kom till trysil till slut =)

nu dom första två veckorna bor jag och madde i en liten liten stuga fram tills vår lägenhet blir klar. litet, men mysigt. tv har vi också. det är hysteriskt dålig bild och den brusar högre än min dator men vad gör väl det? =)
idag jobbar vi inte så nu är vi nere och utforskar byn lite och sen ikväll ska vi förbi jobbet och kolla läget lite, det skulle va någon trubadur som spelade där i kväll så det blir nog trevligt!



vår stuga! compact living så att säga =)



min säng och min "garderob". och the lövely TV där uppe i hörnet!



nyinflyttade trysilbor!


med spänd förväntan....



detta är alltså vårt transportmedel upp till trysil. inte precis denna utan maddes Tant Grön-modell.
Hur vi ska lyckas stuva in alla kläder, skidor, pjäxor och kroppar i denna är ett mysterium men i morn får vi svar!
Benny är skeptisk. mäd anser att man inte ska underskatta hennes "gröna fara" haahaa.
87 mil. lövley lövley... =)

man tar vad man har

sa sara hildning och la björnbärsmarmelad i syltkakakorna. hahahaha

jag språkades vid med min gode vän fröken hildning tidigare och vi hade båda lite klabb med att komma på middagsmat. så fruktansvärt outhärdligt tråkigt att både laga mat och att handla.
jag försökte göra pastasås på mjölk och fetaost. det blev inte bra. jag förstår inte varför jag alltid ska hålla på o tro att mina matexpriment ska bli ätbart, det blir aldrig det.

sommarminnen...

gick igenom mina gamla bilder och hittade den här underbara bilden av elin när hon sitter i vågorna och blickar ut över den öländska nejden. fina minnen


jag är bäst

kommer till triator och får först syn på att någon skrivit jonna och ett hjärta på "min" datorskärm. går vidare till köksregionen och upptäcker att någon skrivit med röd penna på hela tavlan JONNA ÄR BÄST. hittar en lapp fullt synlig i papperskorgen där man bla kan läsa NEA RULEZ  SUCKS HORSEBALL. så vi lämnade lite spår i alla fall då.
på onsdag fyller jag år. jag har ingen lust med det. men jag fyller i alla fall bara 22 och inte 26 som någon här i kontoret mitt emot HA. gammelfarfar.
nu är det dags att drrra på sig trrräningskläderrrna och jobba bort all öl, man vill ju inte ha pluffsmage som joppa liksom haha

bastukväll på triator

för att citera några män jag brukar hänga med... LOL


mmmums. svett.

o
ska man ändå serva kan man ju göra det ordentligt




HAHAHAHAHAHA




och här visar jag höstkollektionens arbetarbyxor


och mina jättemuskler haha hård är va ja e


tänk den lyckliga personen som står på andra sidan....




SNYGGT heter det

alltså det här med att säga att något är porrigt. jag har märkt att det är ett vedertaget uttryck bland skånefolket. jag lärde först känna uttrycket pga madeleine och i början blev jag lika förvånad varje gång innan jag insåg att hon inte alls tyckte att någon såg ut som en porrstjärna när hon sa porrig om någon utan att helt enkelt att hon tyckte att vederbörande var snygg. nu verkar det som om det här med att säga porrigt även spridit sig till dom småländska trakterna, för min mor kom hem igår och var helt chockad eftersom håkan på jobbet tyckte att hans nya färg på kontorsväggen va porrig. men redan idag verkar uttrycket vara accepterat eftersom isalill meddelade janne att hans tröja va porrig =)
jag väntar nog lite med att börja använda detta ordet, det känns fortfarande inte helt rätt. dock vet jag att benny the ball även hon gärna använder sig av det så det är väl bara att vänja sig...

oh the love

kvällens kommentar: oh come on, I promise not to poke your fat.

tack rämn =)

efterlysning

jag efterlyser en man som jag sägs ha haft en viktig disskusion med via telefon i lördags. jag har förtäljt vapendragaren (benny) att det var calle som jag haft denna livsviktga konversation med och jag själv har också ett litet minne av att det va calle jag pratade med. men vederbörande dementerar dessa påståenden så jag undrar lite vem det är jag har pratat med och varför jag va så övertygad om att det va calle och vad jag möjligtvis kan ha disskuterat som va så vikigt.
ja se där vad alkohol gör med männskor. djävulens påfund.

 något som INTE är djvävulens påfund däremot är min beloved Benny. må hon aldrig gå hungrig!
pussokram T.C

RSS 2.0