check. it. out

vi är liksom kompis med denna man!



mer biker-joppa åt folket säger jag! haha

det är mycket kul som händer nu


I onsdags satt jag i mammas bil och körde mot lovley öland. Allt är frid och fröjd. Jag kollar ner på radion i någon sekund eftersom jag känner behov av att byta radiokanal. När jag tittar upp igen står det en vit skåpbil framför mig. Från ingenstans står den bara där och planerar att svänga. Slänger mig på bromsen men det är givetvis försent så jag dundrar rakt in i skåpbilen. I denna skåpbil sitter det två hysteriska thailändskor som börjar skrika och vifta på knappt förstålig svenska eftersom dom trodde att jag skulle fly från platsen. helt onödigt oroande eftersom förardörren inte längre gick att öppna. på deras bil syntes nästan ingenting alls, mammas bil är helt jävla intryckt. kuul.

detta hände enbart eftersom jag och simon kvällen innan haft en diskussion om vem som är en bättre bilförare och mitt stakaste argument var att jag minsann i alla fall aldrig har krockat. ja, där fick även han vatten på sin jävla kvarn.

jag passar även på att lägga skuld på radio match eller va fan det heter nu förtiden. om inte ni gjorde så dålig radio hade jag inte behövt byta kanal och jag hade då inte krockat.

i alla fall så kom jag ju till öland efter mycket om och men och lånebil och tatuerigen sitter nu på min arm. jag är hur nöjd som helst, men det är tydligen inte min arm som väljer att hämnas på att jag låtit sticka den med nålar i 1,5 h. den valde i går att svälla upp som en ballong och anta en blålila skiftning. kroppen passade i samma veva på att ge mig feber. läkaren sa dock att det inte är en infektion så jag vet inte vad det är för mystiskt åkomma jag lider av.
jag och ramne sitter alltså i skrivande stund INTE på tåget till göteborg som var meningen.


vi har en plan...

jag och jocke har en P.P. en Pillemarisk Plan. om ramnes framtid. för varje dag som går utan att han engagerar sig i jobbsök och dylikt kommer vi att ta 3 filmer från hans älskade samling. vi kommer förvara dessa på ett säkert ställe och han får tillbaka dom när han tagit annställning någonstans. vi ska även få med oss resten av familjen ramnebrink i denna plan, så att matransoningen minskas och arbetsuppgifterna i hemmet ökas för varje dag. vi väntar med spänning på resultatet. nu kanske du tycker att vi är elaka rämn, men det är för ditt eget bästa.

igen tillsammans - svenska braaa


test - hur agressiv är du i trafiken?

jag hamnade då inom denna gruppen: "30-44 poäng. Du har gett dig in i en lönlös kamp med dina medtrafikanter. Du utsätter dig själv och andra för fara, skapar en otrevlig trafikmiljö och försämrar din egen hälsa. Fråga dig själv varför du alltid skyller på andra när det blir fel. Sök hjälp om du inte kan hantera problemet"

hahaha ojoj där fick väl grabsen vatten på sin kvarn....

nästa highlight!

i morn kommer dom ÄNTLIGEN hem, baliresenärerna! bara det nu inte är så att dom tröttnat alldeles på varandra så man måste agera varannan-vecka-barn nu mellan Tegelviken Mansion och Ramnes penthouse på ön.
men kul att ni kommer hem!! och det gör absolut ingenting om ni är bruna, för jag och jocke tycker det är bättre att vara blek och intressant...


veckans highlight!

calle ringer och sjunger heela snälla-rara-söta-anna med ronny o ragge från nån liten norrländsk by, med sån lidelse och passion så hjärtat brister!
hahahaha, underbart!

det här med att börja morgonen utan kaffe...

är ju ingenting som hamnar högt på min lista. blir väckt HALV SJU, och fick med detsamma veta att kaffet va slut. suck. men lyckades ju ta mig hit i alla fall, och det hela kändes lite bättre när jag fick en kopp kaffe i handen och samtidigt fick veta att elin på ädvretajsingen minsann börjat jobba klockan sju. och ändå inte får sluta mycket tidigare än mig. aah the skadeglädje =)

och boendetvisten är över, jag och mäd flyttar in i personalboendet JAAAAA! =) www.fjellvanggrenda.no
nu kommer kanske inte vi ha riktigt SÅ fancy möbler kanske... =)

va o hämtade mina käcka monsterknäskydd jag måste ha i vinter, härrrligt härrrligt, jag ser ut som att jag har benprotes ungefär. 

kaffe kaffe.

djurmarknad

jag vet inte ritkigt hur madde hamnade under kategorin Gnagare och Kaniner, men det gjorde hon, och det finns massa djur som söker nya hem, så KÖP NU ETT DJUR och gör en god gärning!



teddykaninerna Tjatte och Kajsa. krav är att Tjatte får stor plats att springa på.
Kajsa är en riktig kelgris!



exotic katt. gör sig kanske inte bäst i profil, dock rumsren!



2 bockar. afrikanska dvärggätter närmare bestämt. passa på, går som smör i solsken!



och så har vi ett stycke sugar glider, alltså pungekorre.
zigge heter han och han både bajsar och äter som han ska, dessutom är han trevlig.

jag och madde ska alltså ha någon av dessa lyckligt lottade djur som husdjur, har dock inte bestämt oss för vilket. madde håller på en afrikansk dvärgget, jag har ju mer fattat tycke för tjatte och kajsa. dom verkar så nöjda med livet på nått sätt.



Boende finnes. Har allt utom TV och säng

jag och madde är ett nytt boende på spåren, lät askalas, 2 sovrum i centrum. men då ingår alltså inte tv eller säng. för dom som bodde där innan hade tagit sängarna med sig. hahaha va?? sen tycker jag att det är gutt att han (som hyr ut alltså) även meddelade att lägenheten va 65 eller 70 m2. får man välja lite själv? eller finns det 5 hemliga kvadratmeter som man kan ta fram när det passar?

Vill rikta dagens ros till SJ. detta utmärkta företag som alltid har nära till skratt och alltid sträcker ut en hjälpande hand.
sofia skicka ett mess vid halv sex att hon satt fast på tåget som hade stått stilla på en åker i 40 min. nu skickar hon, 2 timmar senare att dom fortfarande sitter fast och att dom nu stängt av elen på tåget så att allt är svart och varmt. haha fy fan, stackars dom!


the thing I love most about norway...

är the överpriser. årskort på gymmet i trysil blir ditt för den nätta summan 6408 kr. som hittat tycker jag!

lite klabb me ekonomin just nu...

alltså jag har lite problem med att finansiera alla saker som jag måste köpa just nu. först tänkte jag sälja jocke, men efter lite diskusion med vederbörande kom vi fram till att vi kanske inte får så mycket pengar för honom när allt kommer omkring, så då funderade vi på om vi inte skulle ta o länsa joppas lägenhet innan han kommer hem. han har ju ganska mycket av värde där inne... så joopa, vill du väldigt gärna ha tillbaka dina saker så kan du ju köpa tillbaka dom själv på blocket.se sen när du kommer hem, men skynda dig, först till kvarn!

jocke skickade en väldigt fin bild på mig här när jag "tittar fram pilemariskt" bakom skrivbordet. ulla-bella, det är jag det!



triaator gomiddaaa på er allesammans! nu ska ja o janne till malkars, pust

en jobbig vårdnadstvist


jag och calle ligger nu i vårdnadstvist om hitlergubben. ingen rolig historia det inte. calle tycker att jag bara vind för våg ska sända upp den stackars krabaten till norr. vi vet ju alla vad som hände med stackars Clementinen när vi skickade upp honom. ja menar, det är ju ändå mig han har växt upp hos. får väl se om det hela slutar med delad vårdnad.



det här var den enda bilden jag har på hitlergubben. han står där på dvd:n framför den rosafluffiga ramen. började kolla lite noggrannare på denna bild som verkar ha tagits lite av misstag på ingenting alls. detta är alltså mitt o caisens boende första året i hemse. och på bordet hittar vi alltså: en flaska gin (som vi fick i pressent av calle o johan efter dom filtrerat bort flugan som låg i) en flaska mineralvatten att blanda ut med alt mjölk. mums. sen har vi den lilla foliehyddan som vi byggde åt vår förtorkade maskot Clementinen som lyckades överleva hela sässongen (trots upprepade mordförsök från både calle och viktor), där vi lite nonchalant lagt några 500-lappar. antagligen från lönen som vi ibland fick i ett kuvert. och dvd:n står stadigt på en ölback. kan ju inte annat än att sakna såta =)

vill även passa på att idag tacka Håkan, som lät mig kopiera ALLA papper i en JÄTTETJOCK pärm eftersom han tydligen inte lärt sig hur man sparar dokument på datorn. detta förgyllde verkligen HELA min eftermiddag. =)

jag har svarta prickar framför ögonen...

jag har tagit tag i mig själv. jag och janne har köpt träningskort på malkars =)
vi va där för första gången idag o när vi kom ut en timme senare va ja helt komplett svimfärdig. så vältränad är jag. men nu jävlar! jag o madde kommer komma upp till trysil som två rena muskelpaket. ha.


fixar-madde ordnar boende

madde ringde mig nyss o berättade att hon hade snokat rätt på boende i trysil. okej, känn in denna, hur gärna vill man inte bo här då: 20 m2, 10 km från all bebyggelse OCH utedass. vilken pärla!



lägg särskilt märke till den genomtänkta planlösningen och den utsökta inrednigen.
hahaha alltså det är inte ett hus runt omkring så långt ögat når, men som madde sa, tänk va vi kan åka längdskidor!
kanske kan få oss några tips från calle....

idag plockar vi svamp



i massor vill jag lova

agnes den ogästvänlige

janne måns och simon har kommit hem från mallorca idag. orättvis fan. det blir så himlans mycket mer påtagligt hur blek man själv är helt plötsligt.

idag har vi varit på 30-årskalas hos mina kussar, och innan va jag hos pappa en stund och kollade på när agnes försökte få till sin frisyr, när det ringer på dörren. pappa öppnar och det visar sig vara ett barn som vill sälja jultidningar. då skriker agnes innifrån sitt rum: stick och brinn din jävla unge!
eeehh??? haha alltså va? vem lär henne?
och sen när vi skulle åka fick hon syn på att deras granne drog sin barnvagn fram och tillbaka på framsidan av huset.
-pappa, säg till henne att gå härifrån. det är VÅR framsida.
-nej men agnes hon FÅR va där.
-hon får i alla fall INTE va på baksidan. nej, det FÅR hon inte. tänk om hon försöker bada i VÅR pool. det FÅR hon bara inte!
- men agnes, säger pappa.
-vaddå? jag försöker ju bra skydda min familj!
2 sek senare: -jag ska nog inte jobba med service... då måste man ju träffa människor hela tiden. fast det måste man kanske med alla jobb... åååå va jobbigt!

8 år var det ja

orspråk lönar sig!


•  Njut den som aftonens dessert, en liten tugga visdom per kväll och du sover som en kung.


•  Börja dagen med en skvätt visdom, så har du något att tänka på medan dagen flyger sin väg.


•  Bättre present finns faktiskt, men man kan inte ge bort en porsche varje dag.


•  Byt telefonsvararmeddelande varje dag till ett nytt ordspråk, och dina bekanta kommer att bli missnöjda varje gång du faktiskt är hemma.


•  Råkar du också ut för tråkiga TV-program? Stäng av dumburken och spara popcornen till en ordspråkskväll istället.


•  Nervös inför första träffen med din, om allt går som du hoppas, nya flickvän? Plocka fram några ordspråk ur samlingen och kvällen är en garanterad succé!


•  Överraska omvärlden med att för en gångs skull verka intelligent, lär dig tre-fyra ord­språk utantill!


•  Tröttnat på allt elände som står i morgon­tidningen varje dag? Med ordspråk till frukosten kan du få en bra start på dagen.


•  Det finns ingenting som är mer imponerande än rätt ordspråk vid rätt tillfälle, var du än är.


•  Saknar du en trogen livskamrat? Ordspråk följer med dig hela livet, finns alltid till hands och skänker dig glädje och lycka!



att åka bil

shit pommesfrites va jag är trött på att åka bil. det går ju ganska bra till en början men efter en 10-20 mil så börjar man bli lite trött på "ätbara-saker-man-kan-handla-på-maxi-leken" som verkar va lite av min mammas favorit.
idag har vi ialla fall varit nere hos marianna och hennes man carl-axel (ja, tydligen kan man heta så) i den lilla skånska byn Röke och hälsat på Lyppe. kom fram till att det är 3.5 år sen vi sålde honom nu. herreminje.
efter viss övertalning hoppade jag ändå upp på min numera smått (hrmm...) överviktiga ex-häst, utan vare sig hjälm eller sadel, sicken liten Clintan man är. i alla fall så kom jag undan med livet i behåll, dock med viss värk lite varstans. kanske skulle ta tag i det där med träningen nu ja....

igår va jag och mamma och isa-lill i göteborg. tjänsteresa kan man kalla det.
träffade charlotte-charlottsa och satt i solen och fikade och tänkte att till denna staden måste jag flytta!
sen var jag och c-c  på skistore, c-c lyckades nästan göra en stig-helmer och välta alla uppställda skidor men fick stopp på dominoeffekten innan vi rev hela butiken. ingen fara c-c! jag känner en tjej, vi nämner inga namn men hennes rimmar på nått man inte skulle vilja äta, som åkte rakt in i ett skidställ utanför en backrestaurang så att alla gästerna drog efter andan en gång.

passar på att även gratta jocke, som ÄNTLIGEN fixat nytt nummer. bra, det tog bara 4 månader =)

the end of an era...

snyft och buhu och den biten. saaben sjunger verkligen på sista versen. idag när jag skulle åka från jockehemmet så gick det inte ens att lägga i backen. inte ens lite. och det låter ju inte helt tyst när man försöker heller. så jag och jocke och okänd-man-på-gata fic hjälpas åt o knuffa saabi ut från parkeringen och ut på vägen. kul. kanske kan ha honom som en liten maskot här hemma på uppfarten. saabi alltså, inte mannen. janne kommer inte gå med på det... buuuuhuuuuu.

känner också att det är lite på sin plats med en liten ursäkt till ramne, som bara försöker ha en trevlig semester och så sitter jag här och önskar honom massa olycka. förlåååååt, i just miss yooooouuuuu =)

imorn blir det "tjänsteresa" till götet! då ska jag träffa min kollega, hon som har hand om ädvretajsing-biten i företaget.



ja, va tvungen att lägga upp the favoritbild, man blir ju så himlans glad. fångar perfekt hela hultan 07, litet tält med jätteförmycke människor i, öl och så den gamla bandspelarn, som spelade saturday night huur många gånger man ville/henning valde att sätta på den

tillönskas ramne

ja rämn din hopplösa man som vägrar vara på msn, detta är väl enda sättet att ta kontakt! hur som helst vill jag bara meddela vederbörande att du och jocke kommer ganska snart efter din hemkomst från sugbali att fara till oslo där ni kommer att bo och arbeta fram till maj. sen kommer ni i sällskap med er förtjusande vän j.svanholm att åka iväg. dit vi inte har varit förut. och utforska världen. jag vet att jag har din mor på min sida så försök inte komma med några lata invändningar. kaxe ger också sitt medgivande. hejdå!

alltså ni vet hur det är i tecknade filmer...

när det är någon som står och tänker och så dyker det upp en djävul på ena axeln och en ängel på den andra.
idag hade jag det också så.
Jag och mormor körde helt och hållet jättevilse idag mitt i skogen och inte hade jag ätit på länge heller så jag kände att läget va ganska hopplöst. då tittar jag upp och får se att bilden på ramne fortfarande hänger kvar i solskyddsgrejen. och så hörde jag ramnes röst i huvudet: "ja se där. hur trodde du själv att det skulle gå? som ja brukar säga: life sucks, why fight it? klart att ni kör vilse när ni är hungriga. lagen om allts jävlighet."
då dyker jockes röst upp från andra sidan huvudet: "men tyst på dig ramne din gamle kamel! DU kan va vilse! allting ordnar sig. om inte idag så gör det det i morn, eller nån annan dag!"
man kan ju säga att jocke vann den här gången, för vi hittade ju hem till slut =)


back to the roots - smålands urskogar

altså vad är stojjet med att dra på roadtrip i usa egentligen? när man kan åka runt i småland istället! idag har jag och min mormor besökt platser som Orrefors, Flerohopp, Algudsboda, Skruv och Rävemåla. sånna platser som mormor eller andra i släkten bott på förr i välden.
Jag är en ju en riktig skogsmulle i själ och hjärta, märkte jag minsann där jag sprang runt i skogen och plockade svamp och lingon som en och annan rödluvan. jag är ju trots allt uppvuxen i the one and only Rockneby.

familjen teknik

-ikväll ska jag fixa så att vi kan se fotbollen, säger janne.

jaa, det gick ju sådär. hela dan har janne sagt att fotbollen börjar vid sju.
sen får jag ett sms från elin vid tio i sju att det står 1-0 till feyenoord. det började tydligen vid sex. bråttom bråttom.
vi ska alltså försöka koppla min dator till tv för att kunna se det via internet eftersom vi inte har tv4 sport.
när vi väl hittat rätt sladd så va de problemet med att få skärmen att synas på tv:n. meck meck, ja men titta nu gick det.
när vi ändå väntar på att saker o ting ska hoppa igång så vill jag visa en bild.
men givetvis trycker jag fel så istället för att bilden från en mysig kubbkväll i somras kommer upp så täcks istället hela skärmen på vår jättetv av en närbild på elins bröst som jag själv tagit under samuel adamskvällen. ojsan hoppsan, bort med den. (elin, jag sa såklart inte att det var dina). jaha så va det de där med ljudet, det gick ju inte heller. så istället sprang någon o hämtade ett par gamla högtalare till datorn som vi fick igång så ljudet blev så där härligt osynkat.
sådär ja, alla sätter sig... lagom tills första halvlek är slut och det är reklampause. lovley.

janne 1980?



tycker han passade utmärkt med lite mer hår!

gääääsp

här sitter jag och gör ingen nytta alls på jobbet. det är nån människa här och intervjuar mamma, sicket kändisbarn man är! om fem minuter är det kafferast =)

TRYSIL HERE WE COME!!!

så jävla gutt =) och så en helt nybyggd lägenhet!!!



titta, visst ser dt ut som en liten leksaksby??


RSS 2.0